Eroğlu: Ya AKP-MHP, ya AKP-CHP ya da erken seçim

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İzmir’in Torbalı İlçesi'nde Devlet Su İşleri tarafından yapımı devam eden Fetrek Çayı ıslah çalışmalarını incelerken, koalisyon seçeneklerini değerlendirdi.

Haber Merkezi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’deki Fetrek Çayı ıslah çalışmaları sırasında koalisyon ihtimallerini de değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, koalisyon çalışmalarıyla ilgili şunları aktardı:

“Parti olarak yaptığımız toplantılarda, bütün partilerin genel başkanlarına giderek onların düşüncelerini alacağız. AKP-MHP koalisyonu da olabilir. Muhtemelen AKP-CHP koalisyonu da olabilir. Bunlar görüşmeler yapıldıktan sonra karar verilecek. Bu konuda uzlaşmacı bir yaklaşım istiyoruz, dayatmalara razı gelemeyiz, çünkü biz en büyük oranda oy alan partiyiz. Bunu Avrupa'da falan yakalamak mümkün değil. Biz tabi yüzde 48- 50'lere alıştığımız için yüzde 41 sanki bizim için düşük bir oran gibi gözüküyor, ama büyük bir orandır. Herkes aldığı oy oranını dikkate alarak uzlaşmacı bir tutum içine girerse bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur. Ama dayatma içinde, 'Bir takım şartlar koyacağız', 'Kırmızı çizgilerimiz var' derlerse yapılacak hareket bellidir. Milleti hakem olarak kabul edip tekrar seçime gitmekten başka çare yoktur. Biz krize sebep olmak istemiyoruz, hükümetin kurulmasından yanayız.”