Erdoğan'dan Gülen'e: Şaklaban

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fethullah Gülen'in Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasına ilişkin "onların yerinde olmak isterdim" sözlerine "elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına" yanıtı verdi.

Konya'da hızlı tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cemaat operasyonu ve Gülen'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

'ELİNİ KOLUNU BAĞLAYAN YOK KALK GEL'

Pensilvanya açıklama yapıyor şahsıma yönelik çirkin ifadeler kullanıyor beddua seansları yapıyor. Ve şimdi daha da enteresan bir açıklama yaptı. Gazetelerden alınan kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına. Senin elini kolunu bağlayan yok gel onların yerine. Çoktandır sana gel diyoruz zaten. Kimse tutmuyor seni gel. Pensilvanya'dan buraya gelemez. Bizim ödeyecek bir diyetimiz varsa bunu sadece millete öderiz. Bırakın onlar Türkiye düşmanları ile hareket etsin.

'ŞAKLABANLAR'

Bu ülkeyi uluslararası çevrelerin taşeronu olan paralel devlet yapılanmalarına hoca görüntüsü altındaki şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. Terör örgütleri çıkıyor. Şu anda Pakistan'daki olayı gördünüz. 130'a aşkın yavruyu öğrenciyi şehit ediyorlar. DEAŞ çıktı onların da neler yaptığını görüyorsunuz. Ne adına yapıyor sorarsanız İslam adına yapıyor. Öyle bir şey yok. İslam'a gölge düşürüyorsunuz.