Erdoğan'dan 28 Şubat ağıdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği tarafından düzenlenen, "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programında konuştu.

Haber Merkezi

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği tarafından düzenlenen, "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programında konuşan Erdoğan ""28 Şubat'ta bir demokrasi katliamı yaşanmıştır. Adına postmodern darbe dendi ama bu millete yapılan bir saldırıdır" dedi. Erdoğan, "Paralel Devlet yapılanması, 28 Şubatçıların yapmak istediklerini cemaat, hizmet kisvesi altında yapmak isteyenlerin adıdır" şeklinde konuştu.

HDP ve AKP'nin düzenlediği ortak basın açıklamasına değinmeyen Erdoğan 28 Şubat'la ilgili konuşmasında  " İnsanların hayatında önemli tarihler vardır. Peygamber Efendimizin doğumu 571. Malazgirt zaferi 1071. Meclisimizin açılışı 1920 gibi. Acı tarihler de vardır. 1960, 1971, 1980 ve 1997. 28 Şubat'ta bir demokrasi katliamı yaşanmıştır. Adına postmodern darbe dendi ama bu millete yapılan bir saldırıdır. 28 Şubat'ta amaç yönetimi millete vermemekti, kendi kültürüyle, yönetimiyle söz sahibi iktidar olmasını engellemekti. Okullarda, iş yerlerinde, sokakta hatta camilerde cadı avına çıkıldı. Takipler, tahkikatler yapıldı, mahkemeler kuruldu. Bir kaç istisna dışında hepsi sonuçsuz kaldı. Başörtüsü artık bırakın üniversiteleri kamuda da serbest hale geldi." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Erdoğan "Siyaseten yok edilmek istenen kadrolar bugün Türkiye'yi yönetiyor. Bizim davamız milletin davasıdır, çünkü yolumuz milletin yoludur. Bugüne kadar milletimiz bizi yalnız bırakmadı, biz de milletimize mahcup olmadık. 28 Şubat bin yıl sürecek diyorlardı, bunlar keramet sahibi mi? Kerametlerini gördün, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. 28 Şubat'ı yaparak hedef aldıkları tüm değerlerin sembolü olarak şahsımı gördüklerinden siyasetten men etmek istiyorlardı. Hakim karşısına çıktığımda yüzünde bir tebesüm vardı, o biraz içimi rahatlattı fakat idamın isteniyor deyince şaşırdım.İstenen idam, gelen karar takipsizlik. Tezgahı iyi kuramadıkları için orada bozuldu o tezgah, çünkü kaderin üstünde bir kader vardır." dedi.