Erdoğan'a kötü haber: Saray için iptal kararı

Atatürk Orman Çiftliği alanlarında üst ölçekli kararları veren 1/10.000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları Ankara 5.İdare Mahkemesi tarafından oy birliği ile iptal edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Atatürk Orman Çiftliğinde yapılan Kaçak Saray, Ankapark, 40 metrelik yollar, bağlantı yolları, kavşakların hepsi  bu kararla katmerli kaçak haline gelmiştir. Bu ülkeyi yönetenler 2014 Mart ayından beri hukuka uymuyorlar, katmerli görevi ihmal var. Haklarında bir kez daha suç duyurusunda bulunacağız" dedi.  

"Mahkeme kararını  detaylı şekilde değerlendirerek, dava metinlerini ve davalık olduğumuz, bu ülkeyi yönetmekle yükümlü olan kurumların savunmalarını herkesin okuması gerekir, ibretlik bir durum var ortada" diyen Candan, şöyle devam etti "Atatürk Orman Çiftliği'nde  davalık olduğumuz 5 kurum, Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Başbakanlık ve TBMM'dir.Davadaki savunmaları okudukça Türkiye'nin içerisine düşürüldüğü acze üzülmemek elde değil. Büyükşehir Belediyesi savunmasında, AOÇ alanında yapılan planların fikir projesi kapsamında olduğunu belirtiyor ve davacı tarafların, sorunların çözümüne yönelik öneri sunması yani plan yapmasını istiyor.Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanına  o zaman sormak lazım, planları ve çözüm önerilerini biz yapacaksak, siz neden  bu işleri yapmakla görevli belediye başkanı olarak o makamı işgal ediyorsunuz?  Fikir projesi ise konu,  Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının birlikte açtığı Atatürk Orman çiftliği alanlarının yeniden kamusallaştırılması kent düşleri fikir proje yarışmasını takip etmesini isteriz" dedi.