Erdoğan’a ‘el hareketi’ gerekçesiyle öğretmene 354 gün hapis cezası

Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan’a el hareketi yaptığı gerekçesiyle emekli öğretmen Kamuran Bedir’e 354 gün hapis cezası verildi.

Erdoğan’ın da ‘mağdur’ sıfatıyla müdahil olduğu davada, mahkeme cezayı 7 bin 80 lira adli para cezasına çevirerek hükmün açıklanması ertelendi.

Bedir’in ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’suçundan iki yıla kadar hapsi istenmişti.

Yerel seçimler öncesinde 16 Mart 2014’te İzmir’de miting yapan Erdoğan, kendisine el hareketi yapıldığını öne sürmüş, mitingdeki konuşmasında da, “Ya sen bir bayansın, bir kadınsın. Bu ülkenin başbakanı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın?” demişti.

Bedir, oturduğu kafeteryadan başbakanlık korumalarınca gözaltına alınmıştı.

'OTOYOLA KADAR GEZDİRDİLER'
Bedir, otobüs geçerken yakındaki arkadaşına yanına gelmesi için eliyle işaret ettiğini savunup, “Emine Erdoğan’ın başbakana bizim tarafı gösterdiğini fark ettim. Bir süre sonra iki takım elbiseli kişi içeriye girdi, direkt yanıma gelip beni kolumdan tutarak dışarıya çıkardı” demişti.

Bedir, o gün yaşadıklarını da şöyle anlatmıştı: “Bana sayın başbakanımıza nasıl böyle bir hareketi yaptığımı sordular. Ben ne dediklerini anlamadığımı söyledim. İlk başka korktum. Ama yanımda telsiz konuşmalarını duyduktan sonra polis olduklarını anladım. Beni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden otoyola kadar araçla gezdirdiler. Kızdılar. Ardından da karakola teslim ettiler.”

Bedir beş yıl içinde aynı suçu işlerse bu parayı 20 eşit taksitte ödemek zorunda kalacak. Bedir 1500 lira avukatlık ile 166 lira mahkeme masrafını ise ödeyecek.