Erdoğan seçim meydanına indi, 7 Haziran ve yeni anayasa için oy istedi

Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla seçim meydanına indi.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için halka seslenen Erdoğan, "Bu yıl önemli bir yıl. Haziran'da seçimler var. 2023 hedeflerine giderken ne demiştik? Yeni Türkiye. Bir de yarıda kalan bir şey var. O da yeni Anayasa. Yeni anayasa için iradenizi ortaya koymalısınız. İnanıyorum ki, siz 7 Haziran'da da iradenizi ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Afrika turu kapsamında ziyaret ettiği Somali'de Cumhurbaşkanı tarafından kendisine "Sizin buraya gelmeniz Somali'de büyük sevinç vardı. Eğer izin verseydik 1 milyon kişi sizi karşılayacaktı" dediğini söyledi.

Erdoğan, Kırşehir'de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanlığım süresince beş ile ziyarette bulundum. Kırşehir cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğim altıncı il oluyor. Bugün Kırşehir’de çok önemli açılışları gerçekleştiriyoruz.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak ülkeyi devleti milleti ilgilendiren her konunun takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda beş ayımızı geride bıraktık. Bu beş ay içinde 16 ülkeye resmi ziyaretlerde bulundum. Türkiye’de üç devlet başkanını yedi başbakanı ve diğer üst düzey devlet adamlarını ağırladık.

'ALLAH DEDİK, SOMALİ'YE GİTTİK'
Pazar günü Somali’deydik. Savrulan tehditlere rağmen, hatta bizden önce giden heyetimize yapılan bombalı saldırıya rağmen biz çekinmeden korkmadan ya Allah dedik Somali’ye gittik. Programımızı harfiyen uyguladık.

Orada devlet başkanı, sizin buraya gelmenizden dolayı Somali’de çok büyük sevinç var. Eğer serbest bıraksaydık bir milyon kişi yollara dökülür sizi karşılamaya gelirdi. Ama güvenlik nedeniyle izin veremedik dedi. Şimdi bu muhabbeti, sevgiyi, çok çok iyi anlamak durumundayız.

'DÜN SANATÇILAR ZİYARETİME GELDİ'
Dün sanatçılar ziyaretime gelmişlerdi. Onlar da bu kadar enerjiyi nasıl buluyorsunuz dediler. Onlara da aynı şeyi söyledim. “Aşkınan çalışan yorulmaz” Biz milletimiz için aşkla çalışıyoruz. Son nefesimize kadar yorgunluk tanımayacağız.

7 HAZİRAN VE  YENİ ANAYASA
7 Haziran’daki seçimlerin önemli yanı 2023. 2023 hedeflerine giderken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hatırlıyorsanız bir şey söylemiştim Yeni Türkiye. Bir de yeni kalan bir şey vardı. Başaramadık. Yeni anayasa. Yeni Türkiye yeni anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız. İnanıyorum ki ki gerekli olan tavrı koyacak yeni anayasayı kuracak olan gücü ortaya koyacak ve yeni Türkiye’nin temellerini atacaksınız.