Erdoğan: Ofisimi dinleyenler Romanya'da yakalandı

Bursa'da konuşan Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı yerleştirenlerin Romanya'da yakalandığını söyledi.

Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde ofisine "böcek" olarak tabir edilen dinleme cihazlarını yerleştirdiği iddia edilen kişilerden ikisinin Romanya'da yakalandığını, bu kişilerin iadesinin talep edildiğini söyledi. İşte Erdoğan'ın o sözleri:

 

O İKİ İSİM BELLİ OLDU

Anadolu Ajansı, Erdoğan'ın Romanya'da yakalandığını söylediği kişilerin, Emniyet Müdürü Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta olduğunu yazdı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, söz konusu olayla ilgili davada verdiği ara kararda, sanıklardan Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) yolladığı belgeye dayanarak, yurt dışında bulundukları, soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla saklanmaya çalıştıklarını değerlendirerek "kaçak" olmaları nedeniyle "tutuklama" kararı almıştı.

Bu kişilerden Emniyet Müdürü Zavar ile polis memuru Usta'nın Romanya'da yakalandığı, söz konusu kişilerin Türkiye'ye iadelerinin istendiği bildirildi.