Erdoğan Mardin’de yine Kuran’la sahnede

Bu kez Mardin’de toplu açılış töreni bahanesiyle seçim mitingi yapan Erdoğan, podyumdan Diyanet’in bastığı Kürtçe Kuran mealini gösterdi, “bunu biz yaptık” dedi.

Erdoğan seçim mitinglerine devam ediyor. Toplu açılış töreni bahanesiyle bu kez Mardin’e giden Cumhurbaşkanı, Diyarbakır, Batman ve Siirt’te yaptığı konuşmaları neredeyse aynı şekilde tekrar ediyor.

Podyumdan Diyanet İşleri tarafından basılan Kürtçe Kuran mealini gösteren Erdoğan, “Kürtçe Kuran mealini sizlere göstermek istiyorum. Bunu da Diyanet İşleri Başkanlığımız bastırdı ve milletimize sundu. Nerelerden nerelere geldik” dedi.

Erdoğan sözlerine, “Partimizi kurarken buralara geldiğimde kanaat önderlerini topladım, bizden ne istiyorsunuz dedim. Siz şu Güneydoğu’dan OHAL’i kaldırın bize yeter dediler. Abdullah Bey’in Başbakanlığında, hükümetimizin ilk ayında OHAL’i kaldırdık. Benim Kürt vatandaşım istedi diye kaldırdık. Şu anda terör örgütünün desteğinde olan parti o zaman yoktu bile. Onların tehdidiyle olmadı bunlar” diye devam etti.

“Kürtçe türkü söylemenin yasak olduğu günlerden, devletin vatandaşlar için Kürtçe kitap bastığı günlere geldik. Türkiye inkar politikalarını, asimilasyon politikalarını yaşıyor muydu? Bunların hepsini ayaklarımız altına aldık. Bunların hepsini biz yaptık” diyen Erdoğan, ülkedeki tüm meseleleri çözüm yoluna soktuklarını savundu.

'SEN KABEN NERE ONU SÖYLE'

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 1 Mayıs öncesi sözlerini eleştiren Erdoğan, "Sen önce Kaben neresi onu söyle. Senin Kaben Taksim mi" diye konuştu.

Erdoğan, "Bunların bir milletvekili adayı çıkmış, 'partim Zerdüştlüğü kabul etse ben yine aday olurum' diyor. Ya bunlar iyice doğrultuyu kaybetmiş" diye devam etti. Cumhurbaşkanı sözlerini, "Bu iş öyle listene iki müftü koymakla olmaz" dedi. 

'OK YAYDAN ÇIKTI'

HDP ile Gülen Cemaati'nin ittifak yaptığını iddia eden Erdoğan başkanlık sistemini kastederek, "Ok yaydan çıktı, bunlar istese de istemese de ok yaydan çıktı" diye konuştu. Cumhurbaşkanı kalabalığa dönerek, "Yeni Türkiye'ye evet mi? Yeni anayasaya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi" diye sordu.