Erdoğan kafayı taktı: Ak Saray'ın adı külliye olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen Ak Saray'daki; Kültür Sarayı, 4 milyon kitaplık halka açık kütüphane ve cami inşaatlarının tamamlanmasının ardından "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" adının "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi" olarak değiştirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün verilen davetin ismi "Cumhurbaşkanlığı Sofrası" olarak değiştirilirken, davetlilerin sayısı da ‘tarihteki 16 Türk devleti’ne atıfla 16 akademisyen olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde, yaklaşık 3.5 saat süren yemekli toplantı ile ilgili, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan ve pek çok kesimden ismin davet edildiği geleneği Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda sürdürüyor” açıklaması yer aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Erdoğan, inşaatın tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın isminin "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi" olarak değiştirilebileceğini belirtti. Erdoğan bu alanı; düşünce kuruluşlarının, STK’ların, Türkiye’deki farklı kesimlerden örgütlerin çalışabileceği bir külliye olarak düşündüğünü söyledi.

Külliyede el öpen müderrisler