Erdoğan gözünü Somali'ye dikti: TOKİ ile çehresini değiştireceğiz

Somali'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuştuk. Diyoruz ki bir konut yapımına girelim" diyerek gözünü Somali'ye dikti.

Afrika turu kapsamında son ziyaret durağı olan Somali'de açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Tabi bugün gerçekten en önemli bana göre iki açılışı yaptık ki bunlardan bir tanesi sözünü verip bugün de açılışını gerçekleştirdiğimiz 200 yataklı buradaki hastanedir" dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuştuk. Diyoruz ki bir konut yapımına girelim" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ama önce bir şehir planlaması yapalım, ilk etapta bir 10 bin konut yapmak suretiyle şehrin görünümünü değiştirelim. Burada, 45 metrekarelik 65-85 metrekarelik alt gelir gruplarına yönelik bir adım atabiliriz. Bu konunun detaylarını değerli mevkidaşımla görüştük. İnanıyorum ki 1-2 yıl içinde bu konutu hazırlar ve Somali'ye kazandırırız."

SOMALİ'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRELİM
Bu konuda Afrika ülkelerine desteğimiz devam edecektir. Tabi üzerinde durduğum hassas konulardan biri de şu, Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuştuk. Diyoruz ki bir konut yapımına girelim. Ama önce bir şehir planlaması yapalım, ilk etapta bir 10 bin konut yapmak suretiyle şehrin görünümünü değiştirelim. Burada, 45 metrekarelik 65-85 metrekarelik alt gelir gruplarına yönelik bir adım atabiliriz. Bu konunun detaylarını değerli mevkidaşımla görüştük. İnanıyorum ki 1-2 yıl içinde bu konutu hazırlar ve Somali'ye kazandırırız.