Erdoğan 'fiyatı ne ya' diye sormuştu: İşte Diyanet'in ve Erdoğan'ın makam aracı fiyatları

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mehmet hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğin Mercedes'in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?" demişti. Erdoğan'ın sorusunu Diyanet'ten önce biz yanıtlayalım istedik...

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "tarafsız" AKP mitinglerini sürdürürken Diyanet'e sahip çıkmaya da devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracını iade etmesine tepki gösteren Erdoğan, "Mehmet hocam ne yapıyorsun, niye satıyorsun? Senin bineceğinMercedes'in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?" diye sordu.

Erdoğan'ın sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den önce yanıt verelim. Mercedes'in sitesinde yer alan fiyat kataloğuna göre Diyanet'e alınan S 500 Long'un fiyatı 878 bin ile 910 bin TL arasında değişiyor. Makam aracına yapılacak eklemelerle birlikte bu miktarın biraz daha artacağını tahmin etmek zor değil.

910 bin TL'lik aracın fiyatını düşük gören Erdoğan'ın makam aracı olan S 600 Long'un fiyatı ise tam 1 milyon 187 bin TL.