Erdoğan: Çözüm süreci buzdolabında

Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi sona eren Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için düzenlenen madalya töreninde konuştu. Erdoğan çözüm sürecinin "buzdolabında" olduğunu, PKK ve HDP'nin süreci anlamadığını, doğru değerlendiremediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necdet Özel'e verilecek Devlet Şeref Madalyası için düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan, Özel'e "TSK’yı anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle" teşekkür etti. Özel ile çok uyumlu bir mesai yürüttüklerini belirten Erdoğan, son günlerdeki gelişmelere değindi.

"Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız. Teröre karşı dirayetli duruşumuzu koruduk. Terör örgütünün büyük kayıplar verdiğini biliyoruz. Adı ne olursa olsun terör örgütü terör örgütüdür. Silahlar gömülünceye kadar mücadele sürecek. PKK'ya 'silah bırak' diyemeyenler operasyonlara karşı çıkıyor" diyen Erdoğan çözüm sürecinin "buzdolabında" olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Biz çözüm sürecini hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz demokratik açılım derken, düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler ve demokrasiydi. Biz milli birlik ve kardeşlik projesi derken milletçe bir olalım, iri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik. 

Ve çözüm süreciyle de bunu taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki, çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci, sorunları siyasetin meşru araçlarıyla çözmek isteyenlere, fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Hem terör örgütü, hem onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi.

Hiçbir devlet toprakları üzerinde kendi meşru otoritesi dışında, paralel yapının oluşmasına vatandaşlarına musallat olmasına izin veremez.

Türkiye’yi eleştirenler, bu yapılanların hiçbir batı ülkesinde örneğini bize gösteremez. Terörle mücadele, demokrasi ve hukukun en başta gelen şartıdır. Çünkü terörün olduğu yerde bu kavramların esamesi okunmaz.

Terör bu hedeflere ulaşmamızın önündeki en büyük engeldir. Diğer engelleri nasıl aştıysak, terörün üstesinden de hep birlikte geleceğiz. TSK’nın yeni komuta kademesine yeni görev düşüyor. Etkili şekilde kullandığımız iş birliği zeminini, inşallah önümüzdeki dönemde de devam ettireceğimize inanıyorum. Sayın Özel’e bir kez daha ülkemize milletimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum."