Erdoğan buna bile tepki gösterdi: Türkiye'nin sosyal medyası kulak tıkadı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4.5G töreninde yaptığı konuşmada Anamur'dan KKTC'ye su hattının inşa edilmesinin sosyal medyada gündem olmamasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4.5G yetkilendirme toplantısında sosyal medyaya ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. 

"Almanya’da sosyal medya üzerinden Merkel'e hakaret, bunun neticesinde iki buçuk yıl mahkumiyet aldı" diyen Erdoğan, "Çok da seri kararla yargı bunu neticelendirdi. Ülkemizde gelişmelere baktığınız zaman olay tam tersi, buralarda ise istedikleri gibi hakaret edecekler, bunlar da ne yazık ki gerek siyasetin içerisinde bulunanlar tarafından takdir görecekler..." ifadelerini kullandı.

Erdoğan sosyal medya analizlerine Anamur-KKTC su hattı ile devam ederken şöyle konuştu:

Türkiye'nin sosyal medyası kulak tıkadı. Hiç bunu gündeme getirmek istemedi. Halbuki bu dünyada bir ilk. Anamur'dan KKTC'ye böyle bir denizin altından su hattının götürülmesi olayı, inşa edilmesi olayı şu anda benzeri yok. İlk defa bunu Türkiye yapıyor. Asrın projesi olan bu uygulamayı malum çevreler göz ardı etmenin gayreti içerisindeler. Milli olmadığınız, yerli olmadığınız sürece bu ülkenin kalkınma sürecinedestek vermediğiniz sürece bilesiniz ki ben vatanseverim diyemezsin.