'Egemen Bağış oylamasında usulsüzlük yapıldı'

Meclis Genel Kurulu'nda dün yapılan Yüce Divan oylamasını değerlendiren Akif Hamzaçebi, Egemen Bağış hakkında çıkan sonucun usulsüz olduğunu söyledi.

CHP'li Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında TBMM Genel Kurulu’nda, 4 eski bakan hakkında yapılan Yüce Divan oylama sonuçlarını değerlendirdi. Parlamentonun kötü bir sınav verdiğini ve yapılanın aklama değil saklama operasyonu olduğunu belirten Hamzaçebi, AKP'li birçok milletvekilinin fire vermesini, AKP'nin kendi hükümetine güvenoyu vermemesi olarak değerlendirdi.

Hamzaçebi, eski bakan Egemen Bağış hakkında yapılan oylamanın usulsüz yapıldığını belirterek şöyle dedi:

Egemen Bağış hakkında yapılan oylama usulsüzdür. Sonuçları itibari ile Bağış’ın Yüce Divan’a sevk edilmesi ya da edilmemesi konusunda bir karar çıkmamıştır. Anayasa’nın 96. Maddesi gayet açıktır. TBMM ‘de yapılacak oylamalarda karar Genel Kurul’a katılanların salt çoğunluğu ile alınır. 517 milletvekili katılmıştır. Yüce Divan’a sevk edilmemesi yönünde kullanılan oy oranı 255’tir. Yüce Divan’a sevk edilmemesi için en az 259 red oyu çıkmalıydı. Dolayısıyla; 517 milletvekilinin en az 259 milletvekilinin red oyu kullanması gerekiyordu. Egemen Bağış ile ile ilgili bir karar alınmamıştır. Kamuoyu bu usulsüz oylama ile kandırılmaya çılışılmıştır.