Diyarbakır’da ‘Öcalan’a Özgürlük’ yürüyüşüne polis müdahalesi

Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle Diyarbakır’dan Gemlik’e yapılmak istenen yürüyüşe polis saldırdı.

Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle Diyarbakır’dan Bursa’nın Gemlik ilçesine yürümek üzere Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) öncülüğünde toplanan, aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis saldırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve çok sayıda kitle örgütünün de destek verdiği yürüyüşe valilik tarafından izin verilmedi. DBP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde akşam saatlerinde toplanan kalabalık grup, yürüyüşe geçtiği sırada polis barikatıyla karşı karşıya kaldı.

Aralarında HDP milletvekilleri Çağlar Demirel, İmam Taşçıer ve Dilek Öcalan’ın da bulunduğu grup, yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösterdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel burada yaptığı konuşmada, “Bugün yüzbinler İmralı'ya yürüyor şiarıyla, koster bozuksa, biz yürüyerek gidip, o kosteri de gerekirse yapıp, Öcalan ile görüşmeyi sağlayacağız dedik. Ama şu an Diyarbakır'da bir ordu ile kuşatılmış bir haldeyiz. Diyarbakır'da bir darbe yapılmak isteniliyor. Bu kadar polisin, panzerin kimin güvenliğini sağladığı açıkça ortadır. Bu halkın güvenliğini şuan tehdit ediyorlar. Yürümemize izin vermediler. Biz de Diyarbakır halkı olarak, bundan sonraki süreçlerde demokratik haklarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi. 

Demirel’in konuşmasının ardından polisin TOMA ve biber gazıyla müdahalesi başladı.