Demirtaş: Önce yanınızdakilere din dersi verin

Balıkesir'de düzenlenen seçim mitinginde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, “İktidardan düşmemek için bütün ülkeyi ateşe verebilecek kadar çılgınlaşmış durumdalar” dedi. Demirtaş son dönemde sık sık başvurduğu dini söylemi sürdürerek, "Bize din dersi vermeye kalkanlar; önce yanınızdaki hırsızlara, soygunculara bakın. Bize iman dersi vereceğinize onlara din dersi verin” dedi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Balıkesir mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdi. Erdoğan hakkında “Bunu da hiç sıkılmadan söyleyebiliyor. 'Ben devletin parasıyla miting yapıyorum ne olmuş benim hakkımdır' diyor. Bakın sizin verdiğiniz vergilerle o bütçeye gidiyor. Sizin ödediğiniz her kuruş vergi bütçeyi oluşturuyor ve bütçeden cumhurbaşkanlığı payı ayrılıyor. Ben şahsen kendi payıma düşen kısmı helal etmiyorum. Bizim adımıza helal etmiyorum, kusura bakma. Neyin hakkıymış? Bir cumhurbaşkanı ülkeyi bu kadar ateşe atabilir mi yahu? Sen bir cumhurbaşkanı olarak meydan meydan dolaşıp bütün partileri ve bütün seçim faaliyetlerini kardeşlik temelinde yapmaya çalışsan daha doğru olmaz mı? Sen ülkeyi karış karış dolaşıp, bütün siyasi partiler özgürce seçim çalışması yapabilsin diye tansiyonu düşürsen daha iyi olmaz mı? Fakat derdi bu değil. Gittiği her yerde bizi yuhalatıyor.” sözlerini kullandı.

'ALLAH’TAN BAŞKASINA HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ'

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Özellikle din tacirliği, din tüccarlığı yapanların tezgahına asla düşmeyin. Her yerde bakın bizi İslam, din karşıtı diye yuhalatıyor. Yani bunun takdirini ben halkımıza bırakıyorum. Kimsenin imanını, inancını sorgulama hakkı yok. Benim ve sizin imanımızı ancak yaradan Allah sorgular. Zannedersiniz ki ellerinde bir iman ölçer var herkesin imanını ölçüyorlar, notunu veriyorlar. Sen inanıyorsun, sen inanmıyorsun diye. Hiç kusura bakmasınlar ama Allah'tan başkasına hesap vermek zorunda değiliz. Mahşer günü gelecek hepimizi ismimizle çağıracaklar. Sen ismimi söylemesen bile kıyamette ismimizle çağıracaklar. Sana da soracaklar, bana da soracaklar. O gün geldiğinde bizzat sorulacak sorular arasında Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Bize din bilgisi sormayacaklar; imanımızı soracaklar, iman bilgisini soracaklar. Oradan kim geçecek kim kalacak Allah bilir. İlkokul seviyesinde bile din bilgisi olup olmaması önemli değil. Bakın ordinaryüs profesör din alimi de olsa dinin, inancın yoksa zerre kadar o din bilgisinin hükmü yoktur. Şimdi bize din dersi vermeye kalkanlar; önce yanınızdaki hırsızlara, soygunculara bakın. Bize iman dersi vereceğinize onlara din dersi verin.