Demirtaş: Gönül isterdi ki cumhurbaşkanı havaalanı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gönül isterdi ki, bir cumhurbaşkanı Yüksekova'ya havaalanı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş oraya" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacak Hakkari Havaalanı'na ilişkin konuştu.

Demirtaş'ın konuşması şöyle:

"Bugün Hakkari Yüksekova'da Havaalanı açılışı var. Gönül isterdi ki, bir cumhurbaşkanı Yüksekova'ya havaalanı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım ama biliyorum ki kendisi AKP propagandası yapmaya gelmiş oraya. AKP propagandası yapmaya gelen bir cumhurbaşkanını karşılamak zorunda mıyız ya? Şimdi bu yine gidecek, Yüksekova Havaalanı açılışında bir kez daha bize hakaret edecek, HDP'ye, HDP'ye oy verenlere hakaret edecek. Açık söylüyorum, havaalanı yapmak, yol yapmak, bu ülke için faydalıdır. Kimin emeği geçmişse Allah razı olsun. İşçisinden mühendisine kadar kimin emeği geçmişse onlara teşekkür ediyorum ama sen yaptığın bir hizmeti, halka hakaret etmek için kullanırsan, o hizmetin kıymeti kalmıyor, bunu anlamakta zorlanıyorlar.

Keşke hepimizin cumhurbaşkanı olabilseydin de Yüksekova Havaalanı'nın kurdelesini beraber kesebilseydik ama şimdi Yüksekova Havaalanı'nı açacak, Hakkari halkına hakaret edecek. Hakkari'nin, Yüksekova'nın oy verdiği milletvekillerine, partiye hakaret edecek. Yani diyor ki 'size hizmet var, size hizmet yapacağım ama adalet yok, eşitlik yok. Size hizmet getireceğim ama karşımda diz çökün, onurunuzu teslim edin.' Biz buna 'hayır' diyoruz işte."