Demirtaş: Cumhurbaşkanı kadar seviyesiz değiliz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı kadar seviyesiz değiliz. Biz halk çocuğuyuz. İçine düştükleri durumun panik halinin ne kadar korku yarattığını da bu açıklamalardan çıkarabilirsiniz" dedi.

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları: 

Serada yetiştirilen naylon iktidarlar olarak ülkeyi yönettiler. İlk kez bir halk hareketinin ben iktidara talibim demesini içine sindiremiyorlar.  Olsa olsa proje olarak görüyorlar. Elbette aynı üslupla cevap vermeyeceğiz. Bu ülkenin cumhurbaşkanı kadar seviyesiz değiliz. Biz halk çocuğuyuz. İçine düştükleri durumun panik halinin ne kadar korku yarattığını da bu açıklamalardan çıkarabilirsiniz.

"Çözüm Süreci'nde adım attınız mı?" dediklerinde iyi de biz OHAL’i kaldırdık ya diyorlar. Hiçbir adım atmayan iktidar, çözüm sürecini biz tıkamışız gibi yaygara koparıyor. Hani adımı attınız da biz engel olduk? Davutoğlu’na soruyorum. Bir tane örnek verin. Güvenlik yasasını getirdiniz, çözüm sürecini sabote edecek en kritik hamleyi yapmaya çalıştınız biz buna engel olmaya çalıştık.

Başınızdaki patron biz onu eleştirdiğimizde kızıyor süreci donduruyorsa o sizin sorununuz. Patronunuzdan bu kadar korkmayacaktınız. O sizin genel başkanınız bizim değil. Aman diyorlar Erdoğan’ı eleştirmeyin, kızıyor, atılacak adımlar geri plana atılıyor. Barış olacaksa bizlerin ortak sahiplenmesiyle olmalı. Ama evlatlarınızın ölüp ölmeyeceğine cumhurbaşkanın ruh hali karar veriyor. Böyle çözüm süreci ilerleyemez. Saray’ın barışa ihtiyacı yok ki, böyle bir derdi de yok.