Davutoğlu: Tahir Elçi iki ateş arasında kalmış olabilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin katledilmesi sonrası açıklamada bulundu

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesi sonrası açıklama yapan Davutoğlu, "Bu olay mutlak suretle aydınlatılacaktır. Şehit Polisimiz Ahmet Aslan'a, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Allah'tan Rahmet Diliyorum. Orada polisimizin de oradakileri koruma amacıyla ateşe devam etmesi sonucu, Tahir Elçi iki ateş arasında kalmış olabilir. Durum buysa, balistik incelemede çıkarsa, bunların bütün sonuçları kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır. Şüphe olmasın" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Biraz önce Elçi'nin eşiyle görüştüm, taziyelerimizi ilettim. Şehitmizin eşine de baş sağlığı diledim. Bakanlarımızdan çok detaylı bir bilgi aldım ve soruşturma sürüyor. Tahir Elçi, basın toplantısı yaparken bir araç içinde polislerimize terörist saldırıda bulunuyor. Bir polisimiz şehit oldu. Olay yeriyle arasında 100 metrelik bir mesafe var. Sayın Tahir Elçi'nin ve Ahmet Çiftaslan'ın ailesine belirtmek isterim ki bu olay mutlak suretle açığa kavuşturulacak.

Tahir Elçi'ye suiskat planı olabilir. Hedef açıktır, hedef Türkiye'dir. İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırısı sonrası 100 metre mesefade oradakileri korumak için polislerimiz ateş açması ve arada kalması.

Faili meçhul bizim dönemimizde kalmaz kalmayacaktır. İdari soruşturma süratle yapılacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır. Diyarbakır’daki vatandaşlarıma çağrım, olayın aydınlatılmasını beklemelidir. Olayı takip ediyoruz, saldırganların kimlikleri araştırılıyor.