Davutoğlu: Operasyonların adı 'Huzur ve Demokrasi'

Başbakan Davutoğlu, ülke genelinde yapılan operasyonlara "Huzur ve Demokrasi operasyonu" adı verdi.

Başbakan Davutoğlu, ülke genelinde yüzlerce gözaltının olduğu operasyonlara "Huzur ve Demokrasi operasyonu" adı verdiğini söyledi.

Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı:

'TÜRKİYE'YE SAVAŞ AÇILDI'

"PKK DEAŞ saldırılarını bahane ederek aynı Kobani olaylarında olduğu gibi bir kalkışmaya girişecekti. Üç ayaklı bir saldırıyla karşı karşıyayız. PKK, DEAŞ ve DHKP-C. Bunların 3 hedefi vardı: Demokrasimiz, kamu düzenimiz ve uluslararası itibarımız. Bunlara karşın eş zamanlı operasyon başlattık. Ben buna ‘Huzur ve Demokrasi Operasyonu’ diyorum. Güvenlik güçlerimiz şu talimatı verdi: Madem Türkiye’ye savaş açıldı savaş açanlara en etkili tahribatı vereceksiniz."

"Operasyonun ilk günü DEAŞ hedefleri vuruldu. Bundan sonra sınırımızda askerimize kurşun sıkılmasının bedeli o kurşunu sıkanların tümünün tasfiyesiyle sonuçlanacaktır. Şimdi çözüm sürecinden bahsedenlere çözüm sürecini istismar edenlere söylüyoruz. Çözüm süreci konusunda bizim irademiz halen sabit. Ancak çözüm süreci istismar edilerek polisimiz askerimiz şehit edilecekse biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz."