Davutoğlu: 'İki canlı bomba için kuvvetli emareler var'

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Davutoğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, son belirlemelere göre 97 kişinin hayatını kaybettiği 400 kişininse yaralandığı saldırılar nedeniyle 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Davutoğlu, saldırının hedefinin yaklaşan seçimler olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi.

"Türkiye ateş çemberi içinde örnek bir ülkedir. Doğrudan bir saldırı gerçekleştirilmiştir" diyen Davutoğlu, "Bu saldırının acısını hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Demokrasiye de yapılmış bir saldırıdır. Seçime giderken hedef edinmiştir. Bugün aldığımız kararla Cumhurbaşkanımızla da görüştük, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehitlerimiz için 3 gün ulusal yas kararı aldık" dedi.

Davutoğlu Miting Tertip Komitesi'nin açıkladığı bilançoyu da çelen sayılar verdi. "Bu saldırıda 86 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayakta tedaviler hariç 186 yaralımız var" dedi. Miting Tertip Komitesi, 97 yurttaşın hayatını kaybettiğini, 400'ün üzerinde yaralı olduğunu duyurmuştu.

'CANLI BOMBA' AÇIKLAMASI
Davutoğlu, saldırının arkasında iki canlı bomba olduğuna ilişkin "kuvvetli emareler" olduğunu söyledi. "Bakanlarımız detaylı bilgiler verdi. Canlı bomba imareleri çok kuvvetli" diyen Davutoğlu "Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planlıyorum. Terörün bir kısmını meşru gösterip verileri ortada yokken halkı tahrik edecek açıklamalar yapmak intikam dili kullanmak kimseye yakışmaz" diye konuştu.

Ayrıntılar gelecek...