Cizre'de bir babadan işkence başvurusu: Gözleri oyulmuş...

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar sürerken sivil ölümleri de devam ediyor. Cizre’de öldürülen bir gencin babası morgda oğlunu tanıyamazken gözlerinin oyulduğunu fark etti...

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve ölümler kesintisiz şekilde devam ediyor. Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre, Cizre’de cenazesi cami avlusuna bırakılmış bir gencin babasının morgda oğlunu tanıyamadığını ve gözlerinin oyulduğunu fark ettiğini aktaran Türkiye İnsan Hakları Vakfı’ndan (TİHV) Ümit Efe, acılı babanın oğluna işkence yapıldığı gerekçesiyle davacı olduğunu söyledi.

Habere göre, Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülen gencin babasının morgda oğlunu görünce tanıyamadığını anlatan Efe, şöyle devam etti: “Gözlerinin oyulduğunu fark ediyor. Savcıya, ‘Neden çocuğumun gözleri yok’ diye soruyor. Savcı, otopside olduğunu söylüyor ama gencin yaralanması baş bölgesinden değil. Baba, bizim okuduğumuz başvuruda, ‘Davacıyım çünkü çocuğumun beden bütünlüğü tamdı. Otopsiyle alakası yok, oğluma işkence edilmiş. Davacıyım’ demişti”