CHP'li Altıok: AKP, katilleri koruyup besliyor!

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Uğur Mumcu cinayeti sanıklarından Selahattin Eş Çakırgil’in Star gazetesinde köşe yazarlığına başlamasına tepki gösterdi. Altıok AKP'ye seslendi ve "Kapınızın önündeki katilleri süpürün" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Uğur Mumcu cinayeti sanıklarından Selahattin Eş Çakırgil’in Star gazetesinde köşe yazarlığına başlamasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. 

"Uğur Mumcu’dan Ali İsmail Korkmaz’a..." başlığıyla yaptığı açıklamada Altıok, "Aranıza mesafe koyun demeyeceğiz, zira tıynetleri bu. Fakat en azından insanların acılarını canlandıracak utanmazlıklar yapmayın. Bu ülkenin insanlarını bu kadar açıktan aptal yerine koymayın. Katil zanlılarını koruyup, beslerken; seçim meydanlarında savaşı biz başlatmadık riyakarlığını yapmayın. Daima katilden yana oluşunuz barış sözlerinizin sahteliğini yeterince ortaya koyuyor. Kapınızın önündeki katilleri süpürün!" dedi.

"Türkiye’de her şey olabilirsiniz rezil olamazsınız demişti Murathan Mungan. Yakın tarihimiz bu gerçekliğin ansiklopedisi gibi" diyen Altıok, "Konularına göre ayrılmış türlü rezillikler cilt cilt raflarda duruyor. Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’ya yarışma programında jüri üyeliği teklif edildi bu ülkede. Daha ne diyelim, daha ne olsun diyecekken başka bir rezillikle daha karşılaşıyoruz. Uğur Mumcu cinayeti sanıklarından Selahattin Eş Çakırgil’in Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nden aldığı tutuklanmama güvencesiyle ülkeye dönüp, bir süre sonra da Star Gazetesinde köşe yazarlığına başlaması" ifadelerini kullandı.