CHP’li 13 vekilden ‘Savaşa hayır’ bildirisi

CHP'li 13 milletvekilinin imza attığı “TSK’yı Suriye’ye Sokma Planı” başlıklı açıklamada, “Bölgeyi dizayn etmek için, bölgedeki radikal terör örgütlerine (IŞİD) destek verenler, kendi elleriyle bozdukları istikrarı sağlama bahanesiyle TSK'yı bu ateş çemberine sokmaya, burada yaşanacak bir gerginlik üzerinden Türkiye siyasetini biçimlendirmeye çalışmaktadır” denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in hazırladığı bildiriye, Selina Doğan, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar, Ali Şeker, Özcan Purçu, Mustafa Akaydın, Ali Haydar Hakverdi imza verdi.

‘TSK’yı Suriye’ye sokma Planı’ başlıklı bildiri metni  şöyle:

“Basında yer alan ve MGK gündemine giren Suriye’nin kuzeyinde TSK’nın koridor oluşturmasına yönelik plan ve çalışma, Türkiye’yi karanlık bir girdaba sokmaktan başka bir şey değildir.

Öteden beridir, Türkiye’yi bölgede yalnızlaştıran ve bölgede cereyan eden mezhepçi savaşta taraf olan bir anlayışın temsilcisi konumundaki irade, Türkiye’yi bu karanlık savaşa sürüklemeye gayret ediyor.

Bölgesel dengeler açısından baktığımızda, IŞİD terör örgütünün yarattığı vahim tablo ve bu tablonun ortaya çıkmasını sağlayan, bu örgütlere silah ve lojistik destek veren anlayış, yine Türkiye’yi silahlarıyla bölgeye sürükleyerek gerilimi tırmandırmak niyetinde görülmektedir.

Bölgeyi dizayn etmek için, bölgedeki radikal terör örgütlerine(IŞİD) destek verenler, kendi elleriyle bozdukları istikrarı sağlama bahanesiyle TSK’yı bu ateş çemberine sokmaya, burada yaşanacak bir gerginlik üzerinden Türkiye siyasetini biçimlendirmeye çalışmaktadır.

Bu maceracı, tehlikeli ve bir o kadar ahlakdışı olan eğilime karşı olduğumuzu, kat’i suretle böyle bir savaşın karşısında olacağımızı, bölge halkları arasında gerilim yaratacak bu hastalıklı eğilimle her şekilde mücadele edeceğimizi bildiririz.”