'CHP bu isimlere milletvekilliği teklifinde bulunacak' iddiası

CHP'nin seçim öncesi kimlere adaylık teklif edeceğine ilişkin ilk iddialar gelmeye başladı. Buna göre teklif götürülecek isimler arasında, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AKP kurucularından Abdüllatif Şener ve Mansur Yavaş gibi isimler bulunuyor.

Seçim hazırlıkları için düğmeye basan CHP’de milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandı. Habertürk gazetesinin iddiasına göre parti yönetimi, önümüzdeki günlerde milletvekilliği adaylığı için kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismin kapısını çalacak.

CHP’de konuşulan adaylardan birisi Adnan Menderes’in torunu Adnan Menderes. CHP yönetiminin, “Siyasete ilgim yok” mesajı veren torun Menderes’i ikna etmek için yoğun çaba içine gireceği ifade ediliyor.Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk ve İlber Ortaylı’ya da CHP’nin adaylık teklifinde bulunacağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş'ı da aday göstereceği belirtilen CHP'nin Yavaş ile birlikte hareket eden eski AKP Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile eski başbakan yardımcılarından ve AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener’e de adaylık teklifi yapması bekleniyor.

Kabul etmesi durumunda eski bakanlardan Kemal Derviş’in de CHP’den aday yapılacağı belirtiliyor.

Habertürk'te yer alan bir diğer iddia ise Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan'a da teklif götürüleceği şeklinde. CHP'nin seçimlerde ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile bu hareketin önde gelen isimlerinden Melih Pakdemir'e  de teklifte bulunacağı ileri sürüldü.

HDP'nin seçim stratejisi: Demirtaş İstanbul'dan aday olacak, eski AKP'liler HDP'den aday olabilir