Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den arazi vurgunu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı ve yakın akrabasının yakın zamanda arazi satın aldığı Sakarya Karasu’daki alan endüstri bölgesi ilan edildi, arsa fiyatları ikiye katlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender ve yakın akrabası Yusuf Güllüce’nin Sakarya’da endüstri bölgesi ilan edileceğini daha önce bildikleri bölgeden ucuz arazi satın alarak rant sağladıkları ortaya çıktı.

Meydan gazetesinin haberine göre, Sakarya Karasu’da bulunan İhsaniye Mahallesi’ndeki 222 hektarlık alan, nisan ayında Bakanlar Kurulu kararıyla otomotiv endüstri alanı ilan edildi. İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarına göre ise İhsaniye Mahallesi Kocaeğretilik mevkiinde bulunan 1176 parsel numaralı 32 bin 700 metrekare büyüklüğündeki arazi, bölge özel statü kazanmadan sadece iki ay önce, 18 Şubat 2015’te Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kızı Zeynep Zehra Hulkiender tarafından satın alındı.

Kayıtlarda yine aynı alandaki 1182 parsel numaralı 20 bin 730 metrekare arazinin ise 16 Mayıs 2013 tarihinde yine bakanın yakın akrabası olan Yusuf Güllüce tarafından satın alındığı görüldü.

FİYATLAR YÜZDE 100 ARTTI

Karar ile bölge özel alan haline gelince arsa fiyatları bir ayda yüzde 100 arttı. Bir yıl önce 30-40 bin liradan satılan arazilerin dönümü, endüstri bölgesi kararı sonrası 55-60 bin liraya yükseldi. Karardan önce alınan araziler de böylece sahiplerine büyük rant sağladı.