Cemil Bayık: AKP'nin yıkılmasını Öcalan'ın mesajı durdurdu

2014 Ekimi'ndeki Kobani eylemleri sırasında "AKP'yi yerle bir edeceklerini" söyleyen Cemil Bayık, bunu Abdullah Öcalan'ın engellediğini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Azadiya Welat gazetesindeki köşe yazısında geçen seneki Kobanê direnişini yazdı.

“6-7-8 Ekim serhildanları Kürdistan tarihinin en önemli devrimci siyasal eylemlerindendir” diye yazan Bayık, Tayyip Erdoğan’ın müjde verir gibi “Kobanê düştü düşecek” şeklindeki sözlerinin Kürtlerde büyük bir öfke patlamasına yol açtığını dikkat çekti.

Bayık yazısında şu ifadelere yer verdi:

6-7-8 Ekim serhildanı sadece Kürdistan’ın tüm parçaları ve Türkiye’yi hareketlendirmemiş, dünya halklarını da harekete geçirmiştir. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü 21. yüzyıldaki o güne kadarki en büyük devrimci dayanışma olarak tarihe geçmiştir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Kobanê direnişi başarıldıysa bunda en büyük rol, kahraman direnişçiler yanında bu direnişe dünya halklarının, sol-sosyalist ve demokrasi güçlerinin verdiği büyük destek olmuştur... Kürt halkının öfkesi karşısında Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin dizleri titremiştir... İmralı’ya gitmişler, Önder Apo’ya bu eylemleri durdurması için ricadabulunmuşlardır. Bu başvurular sonucu Önder Apo bir mesaj yayınlamış; Kürt Özgürlük Hareketi’ne haber göndermiş, 6-7-8 Ekim Kobanê direnişiyle dayanışma serhildanları böyle durdurulmuştur. Yoksa Kürt halkı öldürülen onlarca gencin intikamını alacak biçimde serhildanı büyütecek ve AKP iktidarını yerle bir edecekti.