Çanlar Zekeriya Öz için çalıyor: Tutuklanmanın eşiğinde

Ergenekon operasyonuyla adını tüm Türkiye’ye duyuran Zekeriya Öz, Cemaat-AKP ittifakının sona ermesinin ardından görevden alınmıştı. Savcı Öz, bugün havuz basının verdiği işaret fişeğiyle birlikte tutuklanmanın da eşiğinde...

Haber Merkezi

AKP-Cemaat ittifakının en önemli siyasi operasyonlarından birisi Ergenekon davasıydı. “Torba dava” şeklinde yıllarca süren operasyonlarda birbiriyle en ufak ilişkisi olmayan yüzlerce kişi cezaevlerine doldurulurken, davanın en önemli yüzlerinden birisi dönemin Başbakanı Erdoğan kadar Savcı Zekeriya Öz olmuştu.

Şimdi ittifak dağıldı, Savcı Öz, AKP’yi hedef aldı ve sonunda görevinden oldu. Öz, kendi yöntemleriyle tutuklanmanın eşiğinde...

ERDOĞAN’IN SAVCISIYDI...

“Her şey hukuk içinde olacak. Ancak İtalya’da Temiz Eller operasyonu olduğu zaman İtalya’yı Türkiye’ye örnek gösterenler şu anda Türkiye’de Temiz Eller operasyonu yapanlara saygı duysunlar.

Benim ülkemde bu operasyonu yapana da saygın olsun. Niye ona durmadan vuruyorsunuz? Bırakın bakalım nereye varacak bu işin sonu. Rahat olun. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Mesele bu. Geçmişinden bir sıkıntın yoksa anından da bir sıkıntın olmasın.”

Erdoğan bu sözleri 2009 yılında Belçika’da dile getirmişti. Savunduğu ve "sonuna kadar gitmesini" istediği kişi Savcı Zekeriya Öz’dü.

Savcı Öz yıllarca AKP'nin siyasi destek verdiği operasyonların en ön safında yer aldı. Cemaat-AKP kavgası başlayana kadar da aralarından su sızmadı. Şimdi ise işler değişti...

ÖNCE GÖREVDEN ALINDI, ŞİMDİ KENDİ TAKTİĞİYLE VURUYORLAR

Savcı Zekeriya Öz, 17 Aralık’ta AKP’ye karşı düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında önce görevden alındı, şimdi ise tutuklanmanın eşiğine geldi.

Yapacağı tüm operasyonlar öncesinde yandaş basına “belge” sızdıran ve operasyonların işaret fişeğini çakan Öz, şimdi AKP savcıları tarafından benzer bir yöntemle vuruluyor.

Bugün Akşam gazetesinde yer alan haberde, Zekeriya Öz’ün belge kaçırmaya çalıştığını gösteren “delillerin” soruşturma dosyasına girdiği yazıldı. AKP tarafından havuz gazetelerinden birine sızdırıldığı anlaşılan “belgeler”, artık Zekeriya Öz için çanların çaldığının en açık işareti olarak yorumlanıyor.

Akşam’ın haberinden bir bölüm şöyle:

17 Aralık darbe girişimiyle hükümeti devirmeye kalkan paralel yapının emniyetten evrakları nasıl kaçırdığı kare kare tespit edildi. Birçok dosya ve belgenin yerinde olmadığını belirleyen yeni atanan polislerin ele geçirdiği ve soruşturma dosyasına giren kamera görüntülerine göre paralel polisler, 18 ve 23 Aralık tarihleri arasında evrakları çuval, valiz ve kolilere doldurarak şubeden kaçırmışlar. AKŞAM'ın ulaştığı kamera kayıtlarında emniyetin kasasında olması gereken resmi evrakları Mali Şube'deki paralel yapı yangından mal kaçırır gibi taşıyorlar.