Bülent Arınç: Hükümet kurma çabalarımız başarıyla sonuçlanacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, koalisyon tartışmalarına ilişkin "hükümet kurma çabalarımız, inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis Başkanlığı seçimini ve koalisyon gündemini değerlendirdi.

Mardin'de konuşan AKP'li Arınç, "bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten? Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Parti'nin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Haftaya hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını söyleyen Arınç, hükümet kurma çabalarının başarıyla sonuçlanacağını ifade etti.

'HANGİ PARTİYLE AZAMİ MÜŞTEREKLERİMİZ OLURSA'

Arınç, şöyle konuştu:

"Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşüncenin sahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur. Hükümet kurma çabalarımız inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak. Temel prensipler ölçüsünde Türkiye'nin dış politikası, ekonomik gelişmesi ve toplumsal birliğinin kurulmasına yönelik çabalarda hangi parti ile daha çok azami müştereklerimiz olursa onunla hükümet kuracağımızı göreceksiniz."