Bu sözler Yalçın Akdoğan'a ait: Ülkenin imkanlarını babasının malı gören bir güruh

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası ortaya çıkan tabloya rağmen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Ülkenin imkanlarını babasının malı gören bir güruh" sözleriyle muhalefete yüklenmeyi başardı.

Haber Merkezi

Havuz medyasına sahip olan, yandaşlara ihaleleri servis eden, kasaları dolduran AKP iktidarı, kendilerini eleştirenlere ilginç sözlerle yüklenmeyi başarıyor.

Konuya ilişkin son örneği Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan verdi:

Ekonomik olarak büyük gelişmeler yaşandı, her alanda artık ileriye doğru bir umut var. Türkiye daha büyüklerini başarabilmeli, başarabilir inancı var. Bu umudu güçlendirmek için yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor.

Yarım yamalak bir parlamenter sistem kurmuşlar, üzerine de darbe, darbe, darbe, arkasından darbecilerin anayasaları. Bir vesayet rejimi kurulmuş. Yalandan sandığa gidiyorsun, arkasından başkaları ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Böyle demokrasi olur mu? İşte bu başkanlık tartışması falan buradan ortaya çıkıyor. Sürekli 'Sen yönetmeyeceksin, ben yöneteceğim' mücadelesi. Kimsin sen? İmtiyazlı seçkinler grubu. Kimden alıyorsun yetkiyi? Kimseden. Ülkenin imkanlarını babasının malı gören bir güruh, milleti hor görecek, küçümseyecek ve oturduğu yerden ülkeyi yönetecek, buna alışmışlar, biz buna son verdik. İşte bu seçim, bu mücadele açısından da hayati önemdedir."