Bu da oldu: Erdoğan’ın yarınki Aydın mitingine katılmayanlar fişlenecek!

Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdoğan’ın Aydın mitingine katılacak öğretmen, öğrenci ve velilerin listesini istedi.

Ahmet Çınar

Yarın Aydın’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılmayacak olan öğretmen, öğrenci, yönetici ve velileri tek tek tespit edebilmek için, katılacak olanların listesinin bugün saat 17.30’a kadar ‘Özel Büro’ya teslim edilmesini istediler. Mitinglerin sönük geçmesi üzerine katılımı artırmanın yolunu Özel Büro’larla sağlamakta buldular.

ÖZEL BÜRO NERESİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplu açılış töreni adı altında sürdürdüğü seçim mitingleri devam ederken, bugün Aydın’da ilginç bir gelişme oldu. Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okullara gönderdiği resmi yazıda, “Öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen ve yöneticilerinin aynı gün saat 17.00’da katılımlarının sağlanması ve katılım listelerinin ilçeler bazında 26.05.2015 Salı günü saat 17.30’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (Özel Büro) gönderilmesini” istedi. Resmi yazıdaki Özel Büro’nun ne bürosu olduğu ise anlaşılamadı.

Eğitimciler, özellikle mitinge katılacak olanların listesinin istenmesine tepki göstererek, bunun “katılmayacak olanların fişlenmesi” anlamına geldiğini vurguladılar.

İŞTE O RESMİ YAZI

Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre imzasıyla okullara gönderilen yazıda şu cümlelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 27.05 2015 Çarşamba günü ilimizi ziyaret edecek olmaları nedeniyle, tüm ilçelerimizdeki İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ortaokul, Ortaöğretim Okulu, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizin; öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen ve yöneticilerinin aynı gün saat 17.00’de katılımlarının sağlanması ve katılım listelerinin ilçeler bazında 26.05.2015 Salı günü saat 17.30’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Özel Büro) gönderilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.”