'Bombalar uzaktan telefonla patlatıldı' iddiası

Ankara Katliamı'na ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bombaların uzaktan kumanda ile patlatıldığını ileri sürdü.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, hükümete yakın kaynaklardan aldığı bilgileri yazdı.

Selvi, yazısında patlamanın uzaktan kumanda ile yapıldığını ileri sürdü:

Patlamanın meydana geldiği iki noktada da yerde çukur açılmaması canlı bomba kuşkusunu güçlendirmişti. “Barut yoğunluğu” testi yapılarak, eylemi iki canlı bombanın gerçekleştirdiği tespit edildi. Canlı bombaların üzerindeki pimi çekmek suretiyle eylemi gerçekleştirmediği anlaşıldı. Uzaktan, telefonla infilak ettirilmiş. Ölü sayısını artırmak için çelik bilyelerle güçlendirilmiş TNT'ler kullanılmış. Ankara Garı'nın önündeki kameralar ve MOBESELER inceleniyor. Sabah 06.45'te patlamanın olduğu bölgeye gelen, bir süre ağacın altında dinlenen bir görüntü tespit edilmiş durumda. Ölü ve yaralılardan parmak izi alındığı biliniyor. Olay anından yoğun bir telefon trafiği yaşanıyor bölgede. Tam 1700 HTS kaydı tespit edildi.

Canlı bomba eyleminin büyük bir ustalıkla hazırlandığı görülüyor.

Parmaklar IŞİD'i gösteriyor. Eylemin Suruç katliamına benzer tarafları var. Suruç'takine benzer bomba düzeneği kullanılmış.
Daha çok can kaybı olması için aynı mekanda üç saniye ara ile canlı bombaların bir biri ardına patladığı bir saldırı gerçekleştirilmiş.