Birleşik Haziran Hareketi Çorlu Forumu Toplandı

Birleşik Haziran Hareketi Çorlu Forumu bugün toplandı.

Birleşik Haziran Hareketi Çorlu Forumu Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda toplandı.

BHH İstanbul Geçici Koordinasyon üyeleri, Mehmet Kuzulugil ve Deniz Gülşen’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik daha sonra forumla devam etti.

Mehmet Kuzulugil konuşmasında Haziran Direnişiyle birlikte halkın oldukça geniş bir  kesiminin gerici düzenle bağının uzlaşmaz bir şekilde koptuğunun ortaya çıktığını AKP’nin konsolidasyon hamlelerinin bir nedeninin de bu olduğunu söyledi. Halkın daha örgütlü bir hale gelmesinin bir ihtiyaç olduğunu belirten Kuzulugil bu anlamda BHH ile yapılmak istenenin yeni bir örgüt inşa edilmesi değil halkın örgütlenmesi olduğunu ekledi.

Daha sonra söz alan Deniz Gülşen Haziran direnişiyle birlikte düzene karşı direnmenin artık daha geniş kesimler için meşru olduğunu vurguladı. Haziran direnişiyle ortaya çıkan ve tek tek sol örgütlerin aşan toplumsallığın kapsanmasının BHH ile mümkün olabileceğini belirtti.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği forum bölümünde hareketin yerellikte ve ülke genelinde hızlıca ve somut başlıklar üzerinde örgütlenmesi ihtiyacı dile getirildi. BHH’nin ilkelerinin önemi vurgulanırken halkın bu temelde örgütlenmesinin AKP iktidarına karşı verilen mücadelenin odaklanmasına hizmet edeceği belirtildi.

BHH Çorlu Forumu müzik dinletisinin ardından sona erdi.