Beşir Atalay'dan torpil listesi yorumu: CHP'nin bu konu üstünde durması yanlış

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, 14 Aralık operasyonunun hükümet ve AKP'yle ilgisi olmadığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP'nin kurduğu ihbar hattından umut beklemesinin yanlış olduğunu ileri sürdü.

Beşir Atalay, basın toplantısı düzenledi. Atalay'ın konuşmalarından satır başları:

14 Aralık operasyonuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Atalay, "Bu bir basın suçu değil, gözaltına alınanlar basın suçundan, düşünce suçundan dolayı gözaltına alınmış değil. Bir propaganda. Bu tamamen çok değişik kesimlerden insanların dahil edildiği farklı bir suç. Bir grup vatandaş, bir kumpasla uzun süre gözaltında kalmış. Bu kumpas iddiasını bir şikayetle savcılığa iletiyorlar. Savcılık araştırıyor, verileri topluyor, ondan sonra bu gözaltı yapılıyor. Hangi isimle, kimlerin burada. Bir insan hakkı ihlali var. Vatandaş şikayet ediyor. Bunun hükümetle, partiyle ilgisi yok. Bunun içinde sadece birkaç gazeteci var, diğerleri polisler. Bunun emniyet boyutu, polis boyutu var. Basın aracılığıyla suç işlenmesi gibi bir imtiyaz, özgürlük yok. Adaletin yerini bulması esastır. Yargının vereceği kararı bekliyoruz" dedi.

Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ortaya çıkarttığı torpil listesine yönelik olarak da "Sürekli torpil konusu üstünde duruyorlar. Muhalefet partisi keşke ülkemizin geleceğiyle ilgili konular hakkında dursa. Vatandaşa ihbat hattı filan kurarak onlardan umut beslemek bunlar yanlış. Bu konulara biz artık girmiyoruz" diye konuştu.