Bayraktar, Erdoğan'ı üzüntüyle hedef göstermiş

Meclis Soruşturma Komisyonu'nda "şüpheli" sıfatıyla dinlenen eski bakan Erdoğan Bayraktar, NTV'deki "Ne yaptıysam Başbakan'ın talimatıyla yaptım" açıklamasını, üzüntüyle yaptığını söyledi.

Yayın yasağı kararının ardından, dört eski bakan ile ilgili toplanan Meclis Soruşturma Komisyonu, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AKP Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ı "şüpheli" sıfatıyla dinledi. 

Bayraktar’a kendisini; "Kanunsuz bir işlem yapmadım" sözleriyle savunrken; NTV'de yayınlanan ve istifasına neden olan haberin videosu kendisine izletilince "Ne yaptıysam Başbakan'ın talimatıyla yaptım" dedi.

ÜZÜNTÜYLE SÖYLEMİŞ

Bayraktar’ın videodan sonra bu sözlerini soran muhalefete, açıklama için “O anın verdiği üzüntüyle” dediği kaydedildi. Bayraktar’ın, “Biz Başbakana usulsüz bir işlem sunmayız başbakan da usulsüz işlemi onaylamaz” dediği belirtiliyor.

Komisyonda, CHP, MHP ve HDP, yayın yasağı başvurusu yapan komisyon başkanı AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’ye yüklendi.

Muhalefet, iç tüzük uyarınca böyle bir yetkinin komisyon başkanına verilmediğini ve bugüne kadar böyle bir usulün olmadığını söyledi.

HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, “Komisyon kararı olmadan böyle bir şey yapılması doğru ve hukuki değil” derken, CHP ve MHP ve HDP komisyon başkanı Köylü'ye ‘tek başınıza karar alamazsınız” diyerek böyle bir kararın komisyonda oylanması gerektiğini söyledi.