Barış Derneği: Gericilik ve emperyalizmle barış olanaksız

Barış Derneği, "Gericilik ve emperyalizmle barış olanaksızdır" başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Barış Derneği, AKP'nin aylardır sürdürdüğü saldırgan iç savaş politikalarını mahkûm etmekte, akan kanın derhal durdurulmasını talep etmektedir. Hükümetin, savaş ve terörün son bulması talebini vatana ihanetle özdeşleştiren demagojisi halkı terörize etmeye yöneliktir. Bu…

Haber Merkezi

Barış Derneği, "Gericilik ve emperyalizmle barış olanaksızdır" başlıklı bir açıklama yayımladı. 

Açıklamada IŞİD'in artık Türkiyeli bir örgüt haline geldiği vurgulanarak, "Bu terör örgütü emperyalizm ve gericiliğin bir oyuncağıdır. Barış Derneği ülkemizin terör eylemlerine açık hale gelmesinin sorumluluğunun, Suriye’ye karşı savaş suçları kapsamında şeriatçı katliam çetelerini besleyerek başlattığı süreci, aynı çeteleri Kürt hareketine karşı paramiliter bir güç biçiminde kullanarak devam ettiren AKP hükümetinin sırtında olduğunu ilan eder" denildi. 

Açıklamada ayrıca, "Türkiye’ye barışı getirecek olan, ilerici, antiemperyalist emekçi halk güçlerinin mücadelesi olacaktır" vurgusu yapıldı. 

Barış Derneği'nin açıklaması şöyle: 

Barış Derneği AKP hükümetinin aylardır sürdürdüğü saldırgan iç savaş politikalarını mahkûm etmektedir. AKP hükümeti, yurttaşlarının yaşam hakkını koruma yükümlülüğü altındaki bir hükümet gibi davranmak yerine provokasyonlarla siyaset yapmayı tercih etmekte ve bunun sonucunda çok sayıda masum insan yaşamını yitirmektedir. 

Barış Derneği akan kanın derhal durdurulmasını talep etmektedir. AKP'nin içeride ve dışarıda yürüttüğü savaş kışkırtıcısı politikalar ülkede ve dünyada görülmemiş bir yangına neden olma riskini yükseltmektedir. İktidarlarını bu yolla garanti altına alacağını sananlar o yangında yok olacaklardır.

IŞİD artık Türkiyeli bir örgüt haline gelmiştir. Bu terör örgütü emperyalizm ve gericiliğin bir oyuncağıdır. Barış Derneği ülkemizin terör eylemlerine açık hale gelmesinin sorumluluğunun, Suriye’ye karşı savaş suçları kapsamında şeriatçı katliam çetelerini besleyerek başlattığı süreci, aynı çeteleri Kürt hareketine karşı paramiliter bir güç biçiminde kullanarak devam ettiren AKP hükümetinin sırtında olduğunu ilan eder.

Barış Derneği, hükümetin savaş ve terörün son bulması talebini vatana ihanetle özdeşleştiren demagojisinin halkı terörize etmeye yönelik olduğunu ilan etmektedir. Bu tehditler geçersiz ve değersizdir. Türkiye aydınları bu baskılara boyun eğmeyecektir.

Öte yandan Barış Derneği artan çatışma ve gerilim ortamında emperyalist güçlerin ve onların denetimindeki uluslararası kurumların Türkiye’ye müdahale etmesi yönündeki dilek veya talepleri büyük bir sorumsuzluk olarak görmekte ve reddetmektedir. AKP gericiliğinin emperyalist basınç sayesinde barışa ve müzakere masasına dönmesinin sağlanması da, gericilik ve emperyalizmle mücadele etmeksizin barışa ulaşılabileceği de akıl dışı yaklaşımlardır.

Türkiye’ye barışı getirecek olan, ilerici, antiemperyalist emekçi halk güçlerinin mücadelesi olacaktır.