Baransu'ya 'kumpas' gözaltısı

Gazeteci Mehmet Baransu, "Balyoz" davasında yargılanan bazı sanıklara ''kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yakalama kararı çıkarılan  Baransu’nun gözaltına alındığını Emre Uslu Twitter adresinden duyurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Baransu'nun evine giderek Baransu'yu gözaltına aldı. Baransu'nun avukatı Sıddık Filiz resmi twitter hesabından paylaştığı iletide, Balyoz davası nedeniyle Mehmet Baransu'nun evinde arama yapıldığını ifade etti. Filiz: "Baransu'nun arama, el koyma ve yakalaması ile ilgili kısa bir bilgi aktarmak istiyorum. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma nedeniyle 1.Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine işlem yapılmaktadır. Konu: Balyoz. Baransu'nun 20.01.2010 tarihli 'Darbenin adı Balyoz' yazısından sonra, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettiği bilgi ve belgeler. Soruşturma savcısı: G.K. Dayanak: Makul şüphe, Süre:28.02.2015 saat 06:00'dan itibaren 48 saat. Suçlamalar: *TCK m 220/1:Terör Örgütü Kurmak , *TCK m 326, 327/1 ve 329 (Devletin güvenliği ile ilgili belgeleri yok etmek, temin ve açıklama) Arama ve el koymayı İstanbul TEM Şube yapmakta. Arama bittikten sonra TEM Şubeye oradan da (gerek görülürse) savcılığa götürülecek." şeklinde konuştu.

Mehmet Baransu'nun evinde yapılan aramada bazı doküman ve eşyalara el konulduğu ifade edildi. Baransu, daha sonra Eyüp Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından da sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.