Bakan Çavuşoğlu yüreklere su serpti: Erdoğan da hepimiz gibi fanidir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı binası, Recep Tayyip Erdoğan'ın binası mı? Erdoğan fanidir hepimiz gibi. Buralar kimseye kalıcı değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türk Diyanet Vakfı'nın binasında konuşma yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve uçaklarının büyüklüğünün eleştiri malzemesi olmasına şöyle tepki verdi: 

"Onlar istiyor ki Türkiye hala ezik bir ülke olsun, birinci sınıf değil; ikinci sınıf bir ülke olsun. Cumhurbaşkanlığı binası Recep Tayyip Erdoğan'ın binası mı? Recep Tayyip Erdoğan fanidir hepimiz gibi. Nasıl cumhurbaşkanı oldu, halkımız seçti. Gitti sandığa cumhurbaşkanı seçti. İki dönemden sonra başka bir cumhurbaşkanı gelecek. Buralar kimseye kalıcı değil ki. Başka ülkelerin cumhurbaşkanı büyük uçaklarla gelecek, benim cumhurbaşkanım, başbakanım giderken ikide bir durup yakıt alacak öyle gidecek. Yok artık öyle bir Türkiye. Biz öyle cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı üç, dört kere indirip kaldıramayız. Çünkü, dünyanın en zengin 17. ülkeyiz. Çünkü G20'ye başkanlık ediyoruz. IMF'nin kapısında 1 milyar dolar için dilenen Türkiye'nin bugün G20'ye başkanlık edeceğini söylesek inanır mıydınız? İnanmazdınız."

'VATANDAŞLARIMIZA ZULMEDİYORLAR'

Çavuşoğlu, HDP'yi ise şu sözlerle hedef aldı:

"Benim Kürt kardeşlerim senin ideolojini beğenmek zorunda değil, benim muhafazakar dindar kardeşim senin Marksist, Leninist ideolojine oy vermek zorunda mı kardeşim. Neden silahla, tehditle oy vermeye zorluyorsun. Demokrasi, hak diyorsun sonra onların özgürce oy vermesini engelliyorsun. Vatandaşlarımız kendini baskı altında hissetmesin diye biz olağanüstü hali kaldırdık. Şimdi vatandaşlarımıza zulmeden onlar."