Bakan Çavuşoğlu: Dünya operasyona büyük hayranlık duyuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuloğlu yaptığı açıklamada, "Dünya operasyona büyük hayranlık duyuyor" dedi.

Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AKP Gençlik Kongesinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarında satırbaşları şöyle:

Burası bizim topraklarımız yani Ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı topraklardır.Suriye'deki gerçeklerden dolayı olayı tehditlere karşı askerimizi, emanetlerimizi korumak için herkesin hayranlıkla izldiği operasyon gerçekleştirdik.

'BAŞKOMUTAN ERDOĞAN ADIM ADIM İZLEDİ'
Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan adım adım takip etti. Dışişleri Bakanlığımız da üzerine düşeni yaptı.

Bir başçavuş kardeşimiz şehit oldu. Bu şehadet şerbetini içmek herkese nasip olmaz. Onun için tüm askerimizi tebrik ediyorum.

Arazideki unsurların hepsine uyarı yaptık. Bu akşam 21.00'de emanetlerimizi geriteceğiz karşımıza kimse çıkmasın dedik. Zaten kardeşimiz de bir iş kazası sonucu şehit oldu. 

'DÜNYA OPERASYONA BÜYÜK HAYRANLIK DUYUYOR'
Bu operasyonla ilgili dşarıda büyük hayranlık var. Herkes nasıl yaptığımızı soruyor. Bakıyoruz muhalefette büyük bir rahatsızlık, hazımsızlık var. O emanatler orda kalsa da iktidar zora düşse diye bekliyorlar. 

Türkiye oradaki topraklarını terk etmedik, bayrağı geri çekmedik. Tam tersine yeni toprakları oldu Türkiye'nin notamızı herkese verdik. BM'ye bu sabahtan itibaren yazımızı gönderdik. Suriye başkonsolosluğuna notayla bildirdik. 'Burayı boşalttık ama burası bizim toprağımız yeniden geleceğiz' dedik. "Eşme'ye tekrar dikiyoruz Hazır olduğunda emanetlerimizi buraya tekrar getirceğiz" dedik. ÖSO'ya da bu operasyonu yaptığımızı bildirdik, kimseden icazet almadık.

'ULUSLARARASI HAKLARIMIZI KULLANDIK'
Kimse TSK'yla şaka bile yapmasın. Ordumuz dün akşam kapasitesini tüm dünyaya göstermiştir.