Aydos Ormanı’ndaki yangın kontrol altında

İstanbul'daki Aydos Ormanı'nda çıkan yangın, yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışması sürüyor.

İstanbul Kartal'daki Aydos Ormanı’nda saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Ormandan yükselen alevler kilometrelerce uzaklıktan görüldü. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına aldı. Tuzla’daki orman yangını da ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü. Her iki bölgedeki soğutma çalışmaları da devam ediyor. 

Sultanbeyli ve Tuzla’daki orman yangınlarının ardından saat 22.00 sıralarında Kartal Aydos Ormanı’nda da henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın rüzgarın da etkisiyle giderek yayıldı. Ormandan yükselen alevler kilometrelerce uzaklıktan görüldü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bazı yurttaşlar da kürekle söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Ekiplerin Aydos Ormanı’ndaki soğutma çalışmaları devam ediyor.

TUZLA’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA
Tuzla’da askeri bölge içerisinde saat 18.00 sularında çıkan yangında yaklaşık 5 saat sonra kontrol altına alındı. Ormanlık alandaki soğutma çalışmaları devam ediyor. Anadolu yakasındaki orman yangınları sebebiyle Avrupa yakası itfaiye müfrezelerinden de takviye ekipler bölgeye gönderildi.