Avukatlar Adliye'ye alınmıyor!

Çağlayan Adliyesi'nde AKP talimatıyla avukatlara yönelik uygulanan baskı sürüyor. Avukatlar üstünü aratmak istemezken çevik kuvvet C Kapısı'nda avukatlara kalkanlarla saldırdı, B Kapısı'nda ise tutanak tutuluyor.

Haber Merkezi

GÜNCELLEME

Adliye'de yaşanan saldırılara ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, adliyeye geldiğinde bir özel güvenliğin polise "baro başkanı var" dediğini, polisin ise "bana ne baro başkanından" diyerek kendisini adliyeden dışarı attığını söyledi.

Kocasakal, pazartesi günü Başsavcı ile bir görüşme daha yapacaklarını söylerken hakim ve savcılara yapılmayan aramanın kendilerine de yapılamayacağını ifade etti.


GÜNCELLEME

Polisin adliyedeki saldırıları sürüyor. Bu kez İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, polisin saldırısına uğradı ve adliyeden dışarı atıldı.


GÜNCELLEME

Çağlayan'da avukatlara polis tarafından bir saldırı daha gerçekleştirildi.

Avukatlar adliyenin dışına atılırken bazı avukatlar yaralandı.


GÜNCELLEME

Avukatlar, polisin hukuksuz biçimde kimlik sormasının ardından polis kimliklerini görmek istedi.

Polisler bu talebi reddedince avukatlar 155'i arayarak adliyede kimliği belirsiz kişilerin avukatların girişini engellediğini dile getirdi.


Çağlayan Adliyesi'nde AKP baskısı sürüyor.


 Avukatlar hukuksuz aramaya tepki gösterirken Adliye'nin B Kapısı'ndan giriş yapmak isteyen avukatlar polis engeliyle karşılaştı.

Üstünü aratmayan avukatlar hukuksuz işlemle ilgili tutanak tutarken suç duyurusunda bulunacak.

Adliye'nin C Kapısı'nda toplanan avukatlara ise polis kalkanlarla müdahalede bulundu.

Adliye'de gerilim devam ediyor.