Atatük Havalimanı’nda kar krizi

İstanbul’da etkili olan kar yağışı hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda yaşanan yığılma sonrası yolcular twitter’dan THY’ye tepki gösterdi. THY çalışanlarının fotoğraf çekilmesini engellemeye çalıştığı iddia edildi.

İstanbulda etkili olan kar yağışı sebebi ile Atatürk Havalimanı’nda yapılacak uçuşlarda da aksaklıklar yaşanıyor. Havalimanında büyük bir yığılma olduğu, birçok seferin iptal edildiği, bilet iptal ettirmek isteyen yolcuların ve check in yaptırmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu belirtiliyor.

İniş yapmak isteyen uçakların ise saatlerce iniş yapamadığı belirtiliyor. Yolcular twitter’dan saatlerce iniş yapamadıklarını, iniş yapılsa bile kapıların açılmadığını belirtiyorlar. flightradar24.com sitesinde uçakların yolculuklarına bakıldığında kimi THY uçaklarının havada daireler çizdiği ancak iniş yapmadığı görülebiliyor. Aşağıda yer alan fotoğraf Chicago’dan gelen ve İstanbul’a iniş yapmaya çalışan bir uçağa ait.

'ELİMİZDE OLMAYAN SEBEPLER...'
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun attığı “Atatürk Havalimanı yoğun hava muhalefeti dolayısıyla fiilen kapalı birçok yolcumuz elimizde olmayan nedenlerle mağdur oldu” tiviti ise tepki çekti. Şuan İstanbul’da hakim olan hava koşulların pek çok ülkede uzun aylar boyunca yaşandığı bilinirken Atatürk Havalimanı’nda yaşanan rezaletin “elimizde olmayan sebepler” olarak açıklanması tepki yarattı. Yolcular şuan hava muhalefeti dolayısı ile yaşanan gecikmeler dışında havalimanında yönetilemeyen bir atmosfer olduğunu belirtiyor.