Aspendos'un 'mutfak mermerleri'ni şikayet eden arkeolog görevden alındı

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda restorasyonda kullanılan mermerlerin aslına uygun olmadığı yönünde şikayette bulunan arkeoloğun görevden alındığı ortaya çıktı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda restorasyonda kullanılan beyaz mermerlerin tarihi dokuya uygun olmadığı, basamakların yamuk yapıldığı yönünde şikayette bulunan denetimden sorumlu birimde görev yapan arkeolog Gonca Gülseven'in, valiliğin "bu elemana ihtiyaç bulunmamaktadır" yazılı emriyle görevden alındığı ortaya çıktı.

'ASLINA UYGUN DEĞİL'

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu uygulanan restorasyonu şikayet eden denetimden sorumlu kurumda görevli arkeolog Gonca Gülseven, şikayeti sonrasında görevinden alındı. Aspendos'un oturakları ve merdivenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmadığı, tarihi dokuyla uyuşmadığı ve basamakların yamuk restore edildiği yönünde bakanlık başta olmak üzere tüm ilgili birimlere şikayette bulunan Gonca Gülseven, restorasyonun denetiminden sorumlu ve hak edişlerini ödeyen Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YİKOB) Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü'nde arkeolog olarak görev yapıyordu.

GÖREVDEN ALINDI

Gülseven, restorasyondaki yanlışlıklara ilişkin şikayetleri nedeniyle Antalya Valiliği'nce geçici görevle getirildiği bu görevinden alınarak, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesindeki Atatürk Evi'ne gönderildi. Gülseven'in nisan ayında gerçekleştirilen görev değişikliğine ilişkin valiliğin yazılı emrinde ise birimde bu elemana ihtiyaç olmadığı şeklinde tek cümle yer aldı.

Görev yeri değişikliğiyle birlikte Gülseven'in yerine başka bir isim atanarak, görev yaptığı masa ve bilgisayar yeni atanan kişiye tahsis edildi. Nisan ayında yapılan bu atamayla birlikte sabah görev yerine geldiğinde odaya alınmadığı öne sürülen Gülseven'in özel eşyalarının kendisine sonradan verildiği, 1 hafta boyunca yeni görev belirtilene kadar odası olmadan mesaisini doldurduğu kaydedildi. Gonca Gülseven, yaşananları doğruladı.