Arkeoloji bölümüne ilahiyatçı başkan

Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, Harvard mezunu arkeoloji bölüm başkanının yerine ilahiyatçı başkan atandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde sular bir türlü durulmuyor. Soruşturmalar, yolsuzluk suçlamaları, görevden almalar ve akademik kayırma iddiaları sürüp gidiyor. 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla üniversiteye baskın yapılmış 68 kişi gözaltına alınmıştı. Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay YÖK tarafından görevinden alındı. Yerine eski İstanbulÜniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu tarafından üniversiteden uzaklaştırılan, '28 Şubat mağduru' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Ağırakça getirildi. 

8 KADRONUN 5'İ İLAHİYATÇI

Ancak bu buzdağının görünen yüzü. Üniversitede bir de sessiz ve derinden süren akademik kavga var ki kimse bu yönü görmüyor. Artuklu Üniversitesi’nin tüm akademik kadroları iddiaya göre ilahiyatçılar tarafından ele geçiriliyor. Son dönemde üniversitenin sosyal bilimler kürsülerine alınan 8 akademik kadrodan 5’i ilahiyat mezunu.