Ankara'dan istifa haberleri gelmeye devam ediyor

Yaklaşan genel seçimlerde aday olmak için kamu çalışanlarından istifa haberleri gelmeye devam ediyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasından sonra şimdi de ekonominin "en güçlü" bürokratı olarak görülen Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, siyasete girme kararı aldı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Ağbal'ın, AKPi'nin iktidarını koruması halinde, yeni hükümette ekonomi yönetiminden sorumlu bakanlıklardan birini alabileceği konuşuluyor.

Ankara kulislerinde, siyasete girecek bürokratlar arasında adı geçenlerden biri de Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk. Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı görevinden ayrılmasının ardından, Soluk da emekliliğini isteyerek, Müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.  İstifa yazısını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veren Yerlikaya'nın AKP'den İstanbul aday adayı olacağı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine geçtiğimiz Temmuz ayında atanan Prof Haluk Dursun'un da istifa etmek üzere olduğu Ankara kulislerinde konuşuluyor.

İstifası beklenen bir diğer Müsteşar olan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in ise, istifa etmeyeceği ve görevine devam edeceği de öğrenildi.