Ankara'da KP'den 'Seçimlerde söyleyecek sözü var' etkinliği

Komünist Parti'nin 550 kadın milletvekili adayından biri olan Nahide Özkan, seçimlere bir hafta kala Ankara'da, "Sadece komünistlerin söyleyebileceği sözleri" dillendirdi.

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, Komünist Parti Merkez Komite üyesi Nahide Özkan'ın katılımıyla "Komünistlerin söyleyecek sözü var" başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

"KP'nin secimlere hangi uğrakta girdiğini, seçimden murad ettigimizi konuşmak için bir araya geldik" diyen Özkan, konuşmasına başlamadan önce 1 Mayıs'ta Taksim'de Komünist Parti bayrağını dalgalandıran KP üyeleri Deniz Sinan Tunaboylu, Ali Adıgüzel ve Bahtiyar Şahin'i andı. Üç yoldaşımız bize burjuva düzenine karşı neler yapabileceğimizi göstermeye devam ediyor, buradan da kendilerine selam gönderiyoruz, diyen Özkan içinden geçtiğimiz bu süreçte seçimlere solu temsil eden bir partınin girmesinin bu anlamda daha da önem kazandığını vurguladı. 

'BASİT BİÇİMDE KADIN SORUNUNA İŞARET ETMİYORUZ'

Seçimlere 550 kadın milletvekili adayı ile giren Komünist Parti'nin seçimlere girme amacının basit biçimde kadın sorununa işaret etmediğini söyleyen Özkan, "Uzun süredir her türlü yöntemle yoksullaştırılan, piyasa düzenine mecbur bırakılan, gericileştirilen bir toplumda en cok darbeyi kadınlar alıyor. Benliği çiğnenen, ötelenen kadınlar olsa da bu durum sadece kadınlara ait değil. Toplumun büyük kısmı bu durumun içinde. Biz bu düzeni yok edeceğimizi 550 kadın adayla seçimlere girerek göstermek istedik" dedi. 

Konuşmasında Türkiye'nin bir restorasyon sürecinden geçtiğini söyleyen Özkan, dinci gericilikle yürüyen restorasyon sürecinde seçimlere giren KP'nin solun temsiliyetini taşıyan tek unsur olduğunu belirtti. KP'nin niyetinin düzeni değiştirmek olduğunu ifade eden Özkan, bunun için tek aracımız seçimler olmasa da bu restorasyon süecinin önüne geçmek için seçimlere giriyoruz" şeklinde konuştu. 

Özkan sözlerini; "Seçimlere sizden seçmen olmaktan vazgeçip bizimle birlikte sosyalizme destek olan kişi olmaya davet ediyoruz" diyerek sonlandırdı.