Ankara’da 29 kişinin gözaltına alınmasının altından hakaret dolu ihbar maili çıktı

Ankara’da 29 HDP’linin gözaltına alındığı operasyonun bir ihbar mailiyle başladığı ortaya çıktı. Polise atılan ve içeriğinde çok fazla mailde hakaretin yer aldığı mail atan kişi HDP’lilerden “Şerefsizler… Bunların Allah belasını versin. Benim de birçok Kürt arkadaşlarım var. PKK’lılarla bu vatan hainlerini ayırmak gerek” diye söz etti.

Ankara’da 29 HDP’linin gözaltına alındığı operasyonun, bilgisayar mühendisi olduğu iddia edilen bir kişi tarafından gönderilen ihbar mailiyle başladığı ortaya çıktı.

Pek çok hakaretin yer aldığı mailde Ankara’da yaşadığını belirten kişi ihbar ettiği kişiler hakkında "Şerefsizler… Bunların Allah belasını versin. Benim de birçok Kürt arkadaşlarım var. PKK’lılarla bu vatan hainlerini ayırmak gerek” diye söz etti.

Evrensel'deki habere göre, konuya ilişkin bilgi veren avukat Hasan Erdoğan, şüphelilerin Facebook adreslerinin de yer aldığı mailin dosyada yer alan tek belge olduğunu söyledi. Dosyada yer alan mail şu şekilde:

Ben Ankara’da ikamet ediyorum. Bilgisayar mühendisiyim. Son dönemde doğu ve güneydoğu bölgesinde polisimizi, askerimizi şehit ediyorlar. Bunların Allah belasını versin. Benim de birçok Kürt arkadaşlarım var. PKK’lılarla bu vatan hainlerini ayırmak gerek. Sosyal medyada geçen akşam gezinirken Facebook’ta bu vatan hainlerinin fotoğraflarını paylaşan birçok kullanıcı gördüm ve baktım ki Ankara’daki bu vatan hainlerinin benim Kürt arkadaşlarımı paylaştığı resimlerle, yazılarla halkımızı kin ve düşmanlığa sevk ederek ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Olmayan, olmadıkları yazıları yazıyor, dağdaki PKK’lıyı şirin göstererek arkadaşlarımı kandırmaya çalışıyorlar. Vatan hainlerinin propagandasını yaparak masum insanları kandırmaya çalışıyorlar. Bu şerefsizlerle ilgili aşağıda verdiğim linklerden bazılarını size gönderiyorum. Halkımızı kin ve düşmanlığa yöneltmeye çalışan bu şahıslar hakkında gerekli işlemleri başlayacağınıza inanıyorum. Hem güzel vatanımızda yaşıyorlar hem de ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Suruç’ta meydana gelen patlamada ölen Ece Dinç acaba oyuncak mı götürdü yoksa PKK’lılara mermi mi götürdü. Başka Türkiye yok. Allah yar ve yardımcınız olsun.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI
Konuya ilişkin açıklamalrda bulunan Avukat Hasan Erdoğan, ihbar  mailinin dosyadaki tek belge olduğuna dikkat çekti. Savcıya konuya ilişkin itirazda bulunduklarını belirten Erdoğan, savcının gözaltı süresini 24 saat uzattığını aktararak “Daha da uzatabileceğini söyledi. Delilleri araştıracağını belirten savcıya ortada organize bir suç olmadığını, sosyal medyada yapıldığı iddia edilen suçlamaların bireysel olduğunu anlattık. Ancak onlar delilleri önce bulmak yerine sanık üzerinden delillere gidiyorlar” dedi. Gözaltına alının 29 şüpheliden 8’i serbest bırakılmıştı.