AKP'nin sahte üye kayıtları durmak bilmiyor

Her fırsatta sandık sonuçları ve çoğunluk olmayı meşruiyet kaynağı olarak gösteren AKP'nin sahte üye kayıtları onbinlerce kişiyi mağdur ediyor. Son örnek ise, İstanbul Esenler'den.

Geçtiğimiz genel seçimler öncesinde başvurduğu sahtekarlıklardan biri olan "sahte üye kaydı"ndan, AKP vazgeçmiyor.

İstanbul'da Komünist Parti üyesi Emre Balcık, Yargıtay'ın sitesi üzerinden kendisinin ve annesinin siyasi parti üyeliklerini sorguladığında, annesi Didem Balcık'ın AKP üyesi olarak kaydedildiğini gördü.

Katı bir AKP karşıtı olan Didem Balcık, sorgulamada 2012 yılından bu yana AKP Esenler İlçe Teşkilatı'nın aktif üyesi olarak görülüyor.

Balcık ve ailesi, konuyla ilgili dava açmaya hazırlanırken herkesi bu sahtekarlığın kurbanı konusunda olabilecekleri yönünde uyarıyor.

CHP'Lİ DE AKP SAHTECİLİĞİ YÜZÜNDEN ADAY OLAMADI

Bir süre önce bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığı gerekçesiyle yargıya başvuran ve 3 bin TL tazminat kazanan CHP Kayseri Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca da bugün yaptığı açıklamada, 'Beni sahte üye yaptıkları için kaybettiğim itibarım ve kendime güvenemediğim için aday olamıyoruz. AKP geleceğimi kararttı' demişti.

VATANDAŞI AKP'YE ÜYE MİYİM KORKUSU SARDI

Onbinlerce vatandaş, AKP sahteciliğinin ve ilçe-taşra teşkilatlarının üye kaydı telaşının mağduru olurken, "vurgun" sizi de vurabilir. AKP'ye üye yapılıp yapılmadığınızı öğrenmek için TC kimlik numaranızla Yargıtay sitesinden sorgu yapabilirsiniz.