AKP'nin IŞİD'e yardımına ilişkin önemli iddialar: İşte El Kaide operasyonu sırasında yaşananlar

AKP'nin IŞİD'e destek sağladığına ilişkin önemli iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor. Cemaat operasyonu sırasında tutuklanan Van TEM Şube Müdürü Serdar Bayraktutan, El Kaide operasyonunu durduran Efkan Ala'nın terör şüphelisi olduğunu belirtirken IŞİD'e desteğe ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Haber Merkezi

Van TEM Şube Müdürü olduğu dönemde, yürüttükleri El Kaide Operasyonu sırasında görevden alınan ve Tevhid-Selam soruşturması sebebiyle tutuklanan Van TEM Şube Müdürü Serdar Bayraktutan, Silivri Cezaevi'nde Bugün'den Gültekin Avcı'ya açıklamalarda bulundu.

Görevden alınmasına neden olan Van merkezli El Kaide operasyonuna ilişkin bilgiler veren Bayraktutan, önemli iddialarda bulundu.

ANKARA, EL KAİDE'YE SİPER OLDU
"14.01.2014 tarihinde mahkeme kararı ve savcı emirleri istikametinde operasyon yaptık. Ekiplerim El Kaide şüphelilerinin adreslerinde arama/yakalama işlemlerine devam ederken, Van İl Emniyet Müdürü telefonla beni aradı" diyen Bayraktutan, daha sonra operasyona Ankara'dan müdahale geldiğini belirtiyor.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile Van Valisi Nezih Doğan’ın “operasyona giden tüm ekipleri derhal geri çekin, yoksa hepinizi açığa alacağız” talimatlarını telefonla Bayraktutan'a iletirken Bayraktutan Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili’ni arıyor. Başsavcı Vekili, bunun bir adli kolluk görevi olduğunu, görevi sonuna kadar yerine getirmelerini ve müdahaleyi tutanağa yansıtmalarını istiyor.

Bu görüşme sonrası Bayraktutan, "El Kaide terör örgütü soruşturması adli bir görevdi. Ve mahkeme ile savcılık emirlerini yerine getirmemiz zorunluydu" diyor.

OPERASYON BİTMEDEN SÜRGÜN!

"Savcılık ve mahkeme talimatını yerine getirdik. Gözaltına alınacak El Kaide şüphelilerinin tamamı şubeye gelmeden Van Valisi talimat ve onayı ile TEM Müdürlüğü’nden alınarak Koruma Şube Müdür Yardımcılığı’na atandım" diyen Bayraktutan, ışık hızıyla görevden alınmasını şöyle anlatıyor:

Atama işlemim yapılmadan önce El Kaide terör örgütü operasyonuna katılan tüm personelin isim listesi Van Valisi’nin talebiyle gönderildi ve açığa alınma işlemleri başlatıldı. İl Emniyet Müdürü’nün valiye 'El Kaide operasyonuna katılan personelin açığa alınması hükümeti zor duruma düşürebilir' tavsiyesi üzerine, sadece benim görev yerimin değiştirilmesi ve bana müstakil amirlik yaptırmama talimatı verildi. Diğer personelle ilgili işlemler zamana yayıldı ve El Kaide operasyonuna katılan 11 rütbeli personel ile bazı polis memurları ileri bir tarihte Van TEM’den gönderildi.

IŞİD-EL KAİDE: İŞTE OPERASYON İDDİALARI
25 gözaltının yapıldığı, 14 El Kaide şüphelisinin mahkemece tutuklandığını belirten Serdar Bayraktutan, operasyona ilişkin şu önemli iddialarda bulundu:

Gözaltına alınanlar arasında El Kaide terör örgütünün Ortadoğu’da ikinci adamı olarak bilinen İbrahim Şen vardı. ABD’ce de iyi bilinen bu kişi evvelce Guantanamo’da gözaltına alınmış. Hatta FBI Başkanı, EGM’yi arayıp tebrik ediyor yakalandığı için. Yine gözaltına aldıklarımız içinde El Kaide terör örgütünün Türkiye sorumlusu olarak bilinen Halis Bayancuk vardı.

Gözaltına alınanların Türkiye üzerinden Suriye’deki çatışma bölgelerine geçtikleri ve IŞİD ile birlikte hareket ederek aktif çatışmalara katıldıkları tespit edildi. Bu kişilerin Suriye’de askeri ve siyasi eğitim kampları bulunduğu, Türkiye’den El Kaide kamplarına malzeme nakli yaptıkları tespit edildi.

Dahası var. Soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin Türkiye’nin farklı illerinden gençleri Suriye’deki çatışma bölgelerine geçirerek çatışma pratiği yaptırdıkları tespit edildi.

'EFKAN ALA TERÖR ŞÜPHELİSİDİR'
Operasyon yapan ekiplerin, operasyona devam edip geri çekilmemeleri üzerine operasyon ekiplerini gözaltına almak için özel harekat polislerinin görevlendirdiğini belirten Bayraktutan şöyle devam ediyor:

Sonradan polis özel harekatçılardan öğrendiğimize göre, El Kaide operasyonnda görevli TEM görevlilerini gözaltına alma emrini Efkan Ala vermiş. Biz operasyondan şubeye geri dönerken, bizi gözaltına almak için görevlendirilen özel harekatçılar, arama yaptığımız adreslere doğru yanımızdan geçtiler. Eğer El Kaide operasyonunda görevli TEM ekiplerini gözaltına alma emri Efkan Ala tarafından verildiyse, en hafifinden El Kaide terör örgütüne yardım-yataklık, kanunsuz emir, görevi kötüye kullanma suçlarının failidir ve terör şüphelisidir. Bu halde Efkan Ala ile birlikte, kanunsuz emri uygulayan Van Valisi, Özel Harekat Şube Müdürü de aynı terör suçunun sanığı olurlar.

Soruşturma dosyasından şu ifadeleri aktarıyor Bayraktutan:

“…Gözaltına alınan şüpheliler, ‘Türkiye’de 3 bin Müslüman var (El Kaide militanlarını kastediyor) diğerleri kafirdir. Canları, malları ve ırzları bize helaldir’ fikrine sahipler. Bu ifadeler teknik takiple kayıt altına alındı.

‘ABD Başkanı’nın Türkiye ziyareti öncesi geçeceği güzergahlara tünel kazılarak bomba yerleştirilmesi’ şeklindeki konuşmalar teknik cihazlarla kayıt altına alındı. ‘Türkiye’de 70 ilde eş zamanlı canlı bomba eylemi gerçekleştirebiliriz’ şeklindeki konuşmaları soruşturma dosyasında…”