AKP’li Ömer Çelik: Görüşmeler Pazartesi bitecek

CHP’yle yapılan koalisyon görüşmesinin ardından açıklama yapan Ömer Çelik, görüşmelerin Pazartesi günü tamamlanacağını söyledi.

AKP ile CHP arasında yapılan koalisyon görüşmelerinin dördüncüsü tamamlandı. Görüşmenin ardından AKP adına bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son görüşmenin Pazartesi günü yapılacağını söyledi.

Çelik şöyle konuştu:

Herkes fikrini açıkça söylüyor değerlendirmesi yapıyor.  Bu not ediliyor. Genel başkanımıza bir sunum yaptık. Yaklaşık karşılıklı olarak yaptığımız görüşmeler 20-25 saat kendi aramızdaki görüşmeler ise 30-35 saat. Bizim heyetimiz 50 saate yakın mesai vermiş oluyoruz.

13 yıldır Türkiye’nin sorumluluğunu taşıyoruz. Dirayetle yönettik. Gecemizi gündüzümüze kattık. Bu kazınmaların sürmesi için Türkiye’nin yeniden hasta adam muamelesi görmemesi için büyük bir sorumluluk içinde hareket gediyoruz. Bugün de bu feci döneminde alınması gereken kararlar, biz hükümette olduğumuz dönemde başbakanımızın önderliğinde yerine getiriyoruz. Sadece sayısal değil siyasal ve demokratik vizyon açısından yeterli bir tablo aranması gerekendir. Bu görüşmeler pazartesi günü bitecek. Son toplantıdan sonra genel başkanımıza ve partimizin yetkili kurumlarına sunum yapacağız